Buvęs Kitas
Kad kiekviena vasaros diena būtų ypatinga

Kad kiekviena vasaros diena būtų ypatinga

Vartotojas: IKEA
Paskelbta: 2016-02-23 | 09:32
Vasara – laikas šventėms. Net jei nėra jokios oficialios progos, kiekviena šio metų laiko diena tiesiog kviečia ją paminėti, nes šviesus ir šiltasis periodas toks trumpas. Todėl labai svarbu mėgautis kiekviena akimirka ir dar svarbiau tai daryti valgant tortą! O jei neturite serviravimo stovo – panaudokite apvestą dubenėlį DINERA ir ant jo uždėkite didelę lėkštę DINERA.
Norint pagaminti nekeptą sūrio tortą su šviežiomis uogomis, pirmiausia reiks paruošti pagrindą:
350 g šokoladinių arba avižinių sausainių
150 g sviesto
 
Tuomet – kremą:
5 arbatiniai šaukšteliai želatinos
100 ml vandens
400 g kreminės varškės ar „Philadelphia“ sūrio
400 ml plakamosios grietinėlės
350 ml šviežių uogų (mėlynės, žemuogės, braškės - vasarą rinktis galima bet ką, o žiemą puikiai tiks šaldytos spanguolės)
200–300 ml cukraus
Poros pačių gražiausių uogų papuošimui

Tortas ruošiamas sutrupinant sausainius ir sumaišant juos su lydytu sviestu. Tuomet masė sudedama į skardą, tolygiai paskirstoma, suspaudžiama ir porai valandų – į šaldytuvą. Želatiną reikia užpilti šaltu vandeniu ir palikti 5 minutėms. Po to ji ištirpinama, tačiau svarbu, kad neužvirtų. Toliau su cukrumi sutrinamos uogos ir atsargiai sumaišomos su kremine varške, vėliau – su išplakta grietinėle. Galiausiai plona srovele supilama ištirpinta želatina, kremas sudedamas į skardą ant sausainių pagrindo ir viskas papuošiama uogomis. Tuomet belieka laikyti šaltai, kol sustings.

Įtraukti į savo kolekciją

Lėkštė DINERA, dubenėlis DINERA

Uždaryti
Uždaryti