Buvęs Kitas
Neatrastas talentas – rabarbaras

Neatrastas talentas – rabarbaras

Vartotojas: IKEA
Paskelbta: 2016-02-23 | 09:50
Rabarbaras dažnai atrodo įprastas ir niekuo neišskirtinis augalas, kad net nuobodus. Ką gi iš šios daržovės bepagaminsi – klausimas toks natūralus, bet per greit pasmerkiantis. O rabarbaras, pasirodo, labai spalvingas – jį galima naudoti maistui, grožiui, kaip vaistą, jo stiebe yra vitaminų B2, E, P, C, taip pat cukraus, pektino, įvairių vaisių organinių rūgščių, magnio, kalcio, fosforo, geležies, kalcio. Tad kelkite uždangą, scenoje – rabarbaras!

Tačiau dažnai ši daržovė auga kur nors užmiršta sodo patvoryje, o ir jos sezonas labai trumpas. Tad nepamirškite, kad jau gegužės mėnesį rabarbarą galima pradėti skinti ir gaminti gardžius patiekalus, konservuoti žiemai. Pyragai, keksiukai, užkandėlės ir užtepėlės – akys raibsta nuo receptų gausos. Jums pasiūlysime gaivias rabarbarų sultis ir tirštą kisielių.


 


Sultims reikės:


 


2 kg rabarbarų


1,5 l vandens


1 citrinos sulčių


1 kg cukraus


 


Rabarbarus nulupkite ir supjaustykite gabaliukais. Virkite vandenyje, kol visiškai suminkštės. Išpilkite į koštuvą ir palikite nuvarvėti 30 minučių. Išplaukite puodą ir supilkite atgal skystį. Sudėkite cukrų ir supilkite citrinos sultis. Nuolat nugriebdami susidariusias putas, virkite, kol sultys visiškai išvirs. Išpilstykite į šiltus, gerai išplautus butelius. Uždarykite. Laikykite vėsiai.


 


Tirštam rabarbarų kisieliui reikės:


 


1 kg rabarbarų


1 stiklinės cukraus


1 vanilės ankšties


150-200 ml vandens


 


Nuvalykite rabarbarus. Jei norite, kad kisielius būtų gražios raudonos spalvos, neišmeskite daržovės luobų – sudėkite jas į puodą, įpilkite 100 ml vandens ir 150 gramų cukraus, virkite apie 4 minutes. Nukoškite skystį, o apvirtas luobas išmeskite. Supjaustykite rabarbarą gabaliukais, sudėkite į puodą ir užpilkite rožiniu nuoviru. Tada įdėkite vanilę, likusį cukrų ir vandenį. Virkite apie 10 minučių. Jeigu kompotas pasirodys per skystas, galite jį sutirštinti įdėję šiek tiek kukurūzų miltų. Gerkite šaltą, papuoškite plakta grietinėle.

Įtraukti į savo kolekciją

Stalą puošia rabarbarų sultys ir vielinis krepšys FINTORP, stiklinės FABULÖS, virtuvinis rankšluostis TEKLA, buteliai KORKEN.

Įtraukti į savo kolekciją

Rožinis rabarbarų kompotas atrodys labai skaniai, jei supilsite jį į skaidrias stiklines IVRIG.

Uždaryti
Uždaryti