Privatumo politika

PRIVATUMO POLITIKA

Mes (UAB „Felit“) gerbiame Jūsų privatumą ir įsipareigojame saugoti jį laikydamiesi šios Privatumo politikos (toliau – „Privatumo politika“). Šioje Privatumo politikoje rasite informaciją apie Jūsų asmens duomenų tvarkymą. Mes įsipareigojame būti skaidrūs, pateikdami aiškią informaciją apie tai, kokie Jūsų asmens duomenys tvarkomi, tvarkymo tikslus, asmens duomenų saugojimo laikotarpį, taip pat teisinį duomenų tvarkymo pagrindą ir kitą informaciją, kurią turime pateikti pagal galiojančius teisės aktus.

 

Turinys:

1.    Kokius asmens duomenis tvarkome ir kodėl?

2.    Kaip mes renkame informaciją apie Jus?

3.    Kiek laiko saugome Jūsų asmens duomenis?

4.    Kam galime atskleisti Jūsų asmens duomenis?

5.    Asmens duomenų apsauga

6.    Jūsų teisės

7.    Privatumo politikos pakeitimai

8.    Kontaktinė informacija

 

1. Kokius asmens duomenis tvarkome ir kodėl?

 

Prisijungę prie lojalumo programos IKEA FAMILY arba sutikę gauti tiesioginės rinkodaros pranešimus mūsų interneto svetainėje, kartu pateikiate savo asmens duomenis. Jūsų pateiktus duomenis teisėtai tvarkome ir naudojame žemiau išvardytais tikslais:

 

1.1.       IKEA FAMILY

Lojalumo programos IKEA FAMILY narystė

Asmens duomenų kategorijos

Duomenų tvarkymo teisinis pagrindas

Vardas, pavardė, gimimo data, el. paštas, telefonas, šalis, IKEA FAMILY kortelės numeris.

Sutarties su Jumis sudarymas ir vykdymas

Jei norite tapti lojalumo programos IKEA FAMILY nariu, gauti kortelę IKEA FAMILY bei naudotis jos pasiūlymais ir sutinkate su lojalumo programos IKEA FAMILY terminais bei sąlygomis, tuomet mes renkame informaciją apie Jus. Gautus duomenis naudojame, kad pagamintume Jūsų asmeninę IKEA FAMILY kortelę, atpažintume Jus, kai pateikiate  mums užklausas, sudarytume sąlygas naudotis nuolaidomis ir kitais kortelės pasiūlymais, praneštume apie narystės sąlygas (Privatumo politikos, terminų bei sąlygų pokyčius ir pan.) el. paštu, o skubiais atvejais (kilus problemų su pinigų pervedimu, pametus daiktus ir pan.) susisiektume telefonu. Informaciją apie šalį, kurioje gyvenate, renkame tam, kad pateiktume svarbią informaciją apie lojalumo programą IKEA FAMILY.

Norėdami tapti IKEA FAMILY nariu, turite sutikti su IKEA FAMILY programos terminais bei sąlygomis ir pateikti savo asmens duomenis. Jeigu nesutiksite su terminais bei sąlygomis ir nepateiksite asmens duomenų, prisijungti prie IKEA FAMILY programos negalėsite.

Pateikdami asmens duomenis, patvirtinate, kad jie yra tikslūs ir teisingi. Pastebėję netikslumų, iš karto juos ištaisykite. Informaciją, kurią pateikėte registruodamiesi, galite koreguoti savo IKEA FAMILY paskyroje.

 

Tiesioginė rinkodara (pasiūlymai, apklausos, renginiai ir kt.) IKEA FAMILY nariams

Asmens duomenų kategorijos

Duomenų tvarkymo  teisinis pagrindas

Vardas, gimimo data, šalis, lytis, vaikų iki 12 metų turėjimas, miestas, kalba, pirkimų istorija, IKEA FAMILY kortelės numeris, el. paštas, el. pašto sąveika (informacija apie tai, ar naujienlaiškis buvo perskaitytas, kada ir kiek kartų jis buvo perskaitytas / atvertas, ar jis buvo persiųstas, kokia operacinė sistema ir el. pašto serveris (jo vieta) buvo naudojami).

Gavę jūsų sutikimą, tiesioginės rinkodaros tikslais tvarkome  asmens duomenis, o remdamiesi mūsų teisėtu interesu atrinkti ir pasiūlyti būtent Jūsų poreikius atitinkančias prekes ir paslaugas, vykdome profiliavimą.

Siųsti Jums naujienas apie prekes ir paslaugas, pasiūlymus bei reklaminę medžiagą galime tik tuo atveju, jeigu sutinkate gauti šią informaciją.

Jeigu sutikote gauti tiesioginės rinkodaros pranešimus elektroniniu paštu, norėdami suprasti, ar informacija, kurią siunčiame, Jums aktuali, renkame statistinę informaciją apie išsiųstus naujienlaiškius (ar naujienlaiškį perskaitėte, kada ir kiek kartų jį perskaitėte ar atvėrėte, ar persiuntėte jį kitiems, kokią operacinę sistemą ir el. pašto serverį (jo vietą) naudojote).

Be to, remdamiesi profiliavimu, siunčiame specialiai Jums atrinktus prekių ir paslaugų pasiūlymus, t. y. pagal amžių, lytį, šalį ir miestą, kuriame gyvenate, vaikų iki 12 metų turėjimą ir pirkimų istoriją.

Taip pat galime pakviesti Jus į renginį ar sudalyvauti apklausoje apie tai, kokias prekes mėgstate, kodėl perkate vienus ar kitus gaminius ir kaip įsivaizduojate savo svajonių namus. Tai darome todėl, kad norime geriau pažinti Jus ir pritaikyti pasiūlymus Jūsų poreikiams. Tačiau dalyvavimas renginiuose ir apklausose nėra privalomas.

Atsisakyti IKEA FAMILY tiesioginės rinkodaros  galite savo IKEA FAMILY paskyroje, taip pat spustelėję atsisakymo nuorodą laiške arba susisiekę su mumis žemiau nurodytais kontaktais.

 

IKEA FAMILY paskyra

Asmens duomenų kategorijos

Duomenų tvarkymo teisinis pagrindas

Registracija: vartotojo vardas, vardas, pavardė, el. paštas arba IKEA kortelės numeris, slaptažodis.

Naudojimas: vardas, pavardė, gimimo data, el. paštas, telefonas, šalis, lytis, vaikų iki 12 metų turėjimas, miestas, kalba, IKEA FAMILY kortelės numeris, Jūsų komentarai, straipsniai, nuotraukos ir vaizdo įrašai.

Sutarties su Jumis sudarymas ir vykdymas

Jūs taip pat galite prisijungti prie IKEA FAMILY paskyros mūsų interneto svetainėje. Paskyros kurti nebūtina, tačiau turėdami ją galite rašyti straipsnius, dalintis savo namų nuotraukomis ir vaizdo įrašais, diskutuoti ir bendrauti su kitais IKEA FAMILY nariais.

IKEA FAMILY paskyroje taip pat galite matyti, kokius Jūsų asmens duomenis tvarkome, ištaisyti  informaciją apie save ir keisti tiesioginės rinkodaros  nustatymus.

Norėdami susikurti IKEA FAMILY paskyrą, turite sutikti su programos terminais bei sąlygomis ir pateikti savo asmens duomenis. Jeigu nesutiksite su terminais bei sąlygomis ir nepateiksite asmens duomenų, sukurti paskyros negalėsite.

Pateikdami asmens duomenis, patvirtinate, kad jie yra tikslūs ir teisingi. Pastebėję netikslumų, iš karto juos ištaisykite.

 

Statistinė analizė

Mes taip pat tvarkome Jūsų apibendrintus asmens duomenis statistiniais tikslais, nes šie  duomenys padeda mums kurti statistinio IKEA pirkėjo paveikslą ir rinkos strategiją, o išsiaiškinus IKEA FAMILY narių poreikius – tobulinti IKEA prekes bei paslaugas.

 

1.2.Tiesioginė rinkodara prenumeruojantiems naujienlaiškius svetainėje

Asmens duomenų kategorijos

Duomenų tvarkymo teisinis pagrindas

Vardas, el. paštas, el. pašto sąveika  (informacija apie tai, ar naujienlaiškis buvo perskaitytas, kada ir kiek kartų jis buvo perskaitytas / atvertas, ar jis buvo persiųstas, kokia operacinė sistema ir el. pašto serveris (jo vieta) buvo naudojami).

Tvarkome asmens duomenis, remdamiesi Jūsų sutikimu.

Jei mūsų interneto svetainėje sutinkate gauti tiesioginės rinkodaros pranešimus, el. paštu siunčiame Jums naujienas apie prekes ir paslaugas, pasiūlymus bei reklaminę medžiagą.

Jeigu sutikote gauti tiesioginės rinkodaros pranešimus elektroniniu paštu, norėdami suprasti, ar informacija, kurią siunčiame, Jums aktuali, renkame statistinę informaciją apie išsiųstus naujienlaiškius (stebime, ar naujienlaiškį perskaitėte, kada ir kiek kartų jį perskaitėte ar atvėrėte, ar persiuntėte jį kitiems, kokią operacinę sistemą ir el. pašto serverį (jo vietą) naudojote).

Atsisakyti tiesioginės rinkodaros pranešimų galite spustelėję atsisakymo nuorodą laiške arba susisiekę su mumis žemiau nurodytais kontaktais.

Registruodamiesi tiesioginės rinkodaros pasiūlymams, jūs patvirtinate, kad jūsų nurodyti asmens duomenys yra tikslūs ir teisingi, ir jūs esate ne jaunesni kaip 16 metų amžiaus.

 

2. Kaip mes renkame informaciją apie Jus?

Jūsų asmens duomenis gauname, kai pateikiate juos užsisakydami IKEA FAMILY kortelę, kuriate IKEA FAMILY paskyrą, susisiekiate su mumis, naudojatės kortele ar užsisakote naujienlaiškį.

 

3. Kiek laiko saugome Jūsų asmens duomenis?

 

Lojalumo programoje IKEA FAMILY Jūsų asmens duomenis saugosime iki tos dienos, kai nutrauksite IKEA FAMILY narystę ar paprašysite juos ištrinti dėl kitų priežasčių. Duomenys automatiškai ištrinami praėjus 5 metams nuo paskutinio IKEA FAMILY kortelės panaudojimo IKEA parduotuvėje.

Jūsų asmens duomenys IKEA FAMILY paskyroje saugomi 5 metus nuo paskutinio prisijungimo.

Duomenys, pateikti užsisakant tiesioginės rinkodaros pranešimus interneto svetainėje, bus saugomi tol, kol pageidausite gauti mūsų tiesioginės rinkodaros pranešimus, bet ne ilgiau kaip 6 mėnesius nuo paskutinės sąveikos su naujienlaiškiu.

 

4. Kam galime atskleisti Jūsų asmens duomenis?

 

Jūsų asmens duomenis galime atskleisti:

a)   Įmonėms, su kuriomis dirbame

Asmens duomenys yra atkleidžiami įmonėms, kurios teikia mums paslaugas. Tai yra IT priežiūros, naujienlaiškių siuntimo įmonės ir reklamos agentūros. Visos šios įmonės privalo užtikrinti tokią pačią Jūsų asmens duomenų apsaugą, negali naudoti jų neleistinais tikslais ir turi užtikrinti, kad jų partneriai elgsis taip pat.

b)   Kita

Ginčų atveju galime perduoti Jūsų duomenis teisės konsultantams.

 

5. Asmens duomenų apsauga

 

Su Jūsų asmens duomenimis elgiamės atsakingai:

a)   Saugumas

Jūsų duomenų apsaugai naudojame technines ir organizacines saugumo priemones. Duomenys laikomi saugiai ir yra prieinami ribotam asmenų skaičiui.

b)   Tarptautinis perdavimas

Asmens duomenys tvarkomi Europos Sąjungos / Europos ekonominės erdvės ribose.

 

6. Jūsų teisės

Jūs turite šias teises:

a)    teisę gauti informaciją apie tai, ar tvarkome Jūsų asmens duomenis, ir prieigą prie savo duomenų;

b)    teisę kreiptis į mus su prašymu ištaisyti netikslius asmens duomenis;

c)    teisę ištrinti savo asmens duomenis. Ši teisė negalioja, jei duomenų tvarkymas susijęs su saviraiškos ir informacijos laisve, teisiniais įsipareigojimais ar teisinių reikalavimų nustatymu, vykdymu bei gynimu;

d)    teisę gauti ar perduoti kitai įmonei savo asmens duomenis (vadinamoji teisė į duomenų perkeliamumą). Ši teisė galioja, kai asmens duomenys tvarkomi automatizuotai, remiantis Jūsų sutikimu arba pasirašius sutartį;

e)    teisę apriboti asmens duomenų tvarkymą tam tikromis aplinkybėmis;

f)    teisę nesutikti su Jūsų asmens duomenų tvarkymu kai asmens duomenų tvarkymas yra grindžiamas mūsų ar trečiųjų šalių teisėtais interesais;  

g)    teisę nesutikti su Jūsų asmens duomenų tvarkymu tiesioginės rinkodaros tikslais, įskaitant profiliavimą;

h)    teisę bet kuriuo metu atšaukti sutikimą tvarkyti Jūsų duomenis.

 

Norėdami pasinaudoti šiomis teisėmis, kreipkitės į mus raštu arba susisiekite su duomenų apsaugos pareigūnu žemiau nurodytais kontaktais.

 

Jeigu manote, kad tai, kaip tvarkome Jūsų asmens duomenis, neatitinka galiojančių teisės aktų, turite teisę kreiptis į Valstybinę duomenų apsaugos inspekciją (www.ada.lt).

 

7. Privatumo politikos pakeitimai

Reguliariai peržiūrime savo privatumo politiką. Ši versija atnaujinta 2018 m. gegužės 2 d.

 

8. Kontaktinė informacija

 

Jei turite klausimų apie asmens duomenų tvarkymą, pageidavimų ar pastabų, susisiekite su mumis:

 

UAB „Felit“, įmonės kodas 302491412, Vikingų g. 1, LT-02182 Vilnius, tel. +370 5 250 00 55, el. paštas info@ikea.lt.

 

Duomenų apsaugos pareigūnas: el. paštas dpo@ikea.lt.

Su duomenų apsaugos pareigūnu taip pat galite susisiekti paštu, siųsdami laišką aukščiau nurodytu adresu ir adresuodami jį duomenų apsaugos pareigūnui.