Buvęs Kitas
Silkės pyragas su laiškiniais česnakais

Silkės pyragas su laiškiniais česnakais

Vartotojas: IKEA
Paskelbta: 2016-05-27 | 10:03
Laukiate būrio svečių ir pritrūkote idėjų, kuo juos nustebinti? Kai norėsite išbandyti naujus receptus ir pradžiuginti draugus pyragu, kuris bus ne tradiciškai saldus, pagaminkite silkės ir laiškinių česnakų skanėstą.

Reikės:


250 g. duonos miltų mišinio BRÖDMIX FLERKORN


Arbatinio šaukštelio rudojo cukraus


75 g. ištirpinto sviesto


3 želatinos lapelių


Indelio SILL MATJES silkių filė


1 supjaustyto raudonojo svogūno


200 g. grietinės


250 g. 9% riebumo varškės


100 ml smulkintų laiškinių česnakų


Druskos ir baltųjų pipirų


 


Pirmiausia paruoškite duonos miltų mišinį taip, kaip parašyta ant pakelio. Kuomet jis atvės, supjaustykite 250 g. mažais gabalėliais ir išmaišykite trintuvėje. Įdėkite sviestą ir suberkite rudąjį cukrų. Maišykite tol, kol masė taps trapi.


 


24 cm skersmens keptuvę padenkite maistine plėvele. Supilkite duonos trupinius, prispauskite ir palikite pusvalandžiui kambario temperatūroje.


 


Sudėkite želatinos lapelius į šaltą vandenį. Supjaustykite silkę mažais gabalėliais, kuriuos inde sumaišykite su svogūnu, grietine ir varške. Viską pagardinkite druska bei pipirais.


 


Ant silpnos ugnies puode su arbatiniu šaukšteliu vandens ištirpinkite želatinos lapelius. Palikite atvėsti ir supilkite į indą, kuriame ruošėte silkės mišinį, nuolat plakdami. Tuomet viską sudėkite ant duonos, uždenkite maistine plėvele ir dviem valandoms įdėkite į šaldytuvą. Išėmę ištraukite iš keptuvės ir papuoškite laiškiniais česnakais.

Įtraukti į savo kolekciją

Duonos miltų mišinys BRÖDMIX FLERKORN ir SILL MATJES silkių filė – skaniems įkvėpimams. 

Uždaryti
Uždaryti