Buvęs Kitas
Šiltas obuolių pyragas žvarbiam rudeniui

Šiltas obuolių pyragas žvarbiam rudeniui

Vartotojas: IKEA
Paskelbta: 2016-10-05 | 12:04
Jei reiktų išrinkti rudens simbolį, obuolys būtų vienas iš rimtesnių kandidatų. Šiuo metų laiku jų namuose netrūksta – dažniausiai pristinga tik vaizduotės, kur vaisius dėti. Kai lentynos bus pilnos obuolių sulčių ir košių, siūlome kepti pyragus. Karštas jų gabalėlis sušildys žvarbų rudenio vakarą, o patiektas kartu su ledais, pasaldins gyvenimą ir grąžins vasarą.

Šį obuolių pyragą paprasta pagaminti – užtruksite trumpai, o mėgautis galėsite pamiršę skaičiuoti laiką. Saldžios akimirkos nugali rudenišką melancholiją, todėl jaukiai įsikurkite virtuvėje, į kurią netrukus kvapais priviliosite ir artimuosius.


 


Reikės (iškepsite iškart du pyragus):


 


425 g. miltų


225 g. sviesto


1 arbatinio šaukštelio cukraus


1 kiaušinio


¾ stiklinės pieno


 


Įdarui reikės:


 


8 didelių obuolių – nuluptų ir supjaustytų skiltelėmis


4 šaukštų cukraus


1 arbatinio šaukštelio cinamono


2 arbatinių šaukštelių medaus


30 g. sviesto


 


Pirmiausia suberkite miltus į dubenį. Supjaustykite sviestą mažais gabalėliais ir sumaišykite šakute ar pirštais su miltais. Tešla turėtų būti trapi. Sudėkite cukrų, kiaušinį, supilkite pieną ir sumaišykite viską į lygią masę, tačiau neminkykite. Tešlą padalinkite į dvi dalis ir iškočiokite plonai, kad galėtumėte lengvai išvynioti. Įdėkite į šaldytuvą ir laikykite 20 minučių. Ištraukę, ant miltais pabarstyto paviršiaus padarykite apvalią formą ir uždėkite ant kepimo popieriaus. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Tuomet į dubenį sudėkite obuolių skilteles, cukrų, cinamoną bei medų ir išmaišykite. Uždėkite obuolius ant tešlos, jos kraštais uždenkite skilteles. Tuomet ant viršaus sviestą ir į orkaitę. Kepkite 25 – 30 minučių, ištraukę pabarstykite cukrumi ir patiekite su ledais. Skanaus!

Įtraukti į savo kolekciją

Obuolių pyragui pjaustyti puikiai tiks peilis VARDAGEN, o ištraukti iš orkaitės galėsite su virtuvinis rankšluosčiu VARDAGEN.   

Įtraukti į savo kolekciją

Ąsotis GRÄDDAD – jauki jūsų virtuvės detalė.     

Įtraukti į savo kolekciją

Serviravimo indas VARDAGEN, kočėlas MAGASIN, indai su dangeliais KORKEN – nepakeičiami pagalbininkai virtuvėje. 

Uždaryti
Uždaryti