Namai, kuriuos kuriame patys, tampa įkvėpimu kitiems – dalinkimės, atraskime, bendraukime!

Buvęs Kitas
Spurginės Kalėdos

Spurginės Kalėdos

Pabodo tradiciniai Kalėdų saldėsiai? O ką manote apie spurgas? Žinoma, šios desertų karalienės tinka bet kokiai progai. Belieka pridėti šiek tiek šventiškumo ir turėsite saldžias bei skanias – spurgines Kalėdas.

Reikės (25 spurgų šventei):


25 g mielių


75 g sviesto


1,5 stiklinės pieno


0,5 stiklinės cukraus


Arbatinio šaukštelio druskos


2 kiaušinių


Citrinos žievelės (pusės citrinos)


5 stiklinių kvietinių miltų


 


Kepimui:


1 litro rapsų aliejaus


 


Papuošimui:


Cukraus pudros ir cinamono


 


Glajui:


2 stiklinių cukraus pudros


0,25 stiklinės pieno


1 arbatinio šaukštelio vanilės


 


Paruošimas:


 


Sudėkite mieles į dubenį – puikiai tiks VARDAGEN serviravimo indas. Puode ištirpinkite sviestą bei supilkite pieną. Šiek tiek dramos – įkaitinkite jį iki 37 laipsnių ir sudėkite mieles, tuomet – cukrų, druską, įmuškite kiaušinius, suberkite smulkintą citrinos žievelę ir didžiąją dalį miltų. Atsiraitokite rankoves: metas gerai išmaišyti tešlą.


 


Atokvėpio akimirka. Tešlą uždenkite ir palikite 40 minučių – leiskite mielėms iškilti. Tuomet pabarstykite APTITLIG pjaustymo lentą miltais, padėkite tešlą ir dabar prireiks liniuotės (arba geros akies) – iškočiokite ją iki pusės centimetro storio. Mūsų rekomendacija – kočėlas MAGASIN. Tuomet suformuokite 10 centimetrų skersmens apskritimus ir išpjaukite viduryje ratą spurgos skylei. Taip, kaip gi šie saldėsiai be svarbiausio akcento?


 


Mielės nerimauja – leiskite joms kilti dar pusvalandį. Spirgate nekantrumu? Laikas paspirgėti ir kepiniams – įkaitinkite aliejų iki 180 laipsnių ir pakepkite abi spurgos puses po minutę. Ištraukite ir leiskite atsipūsti ant VARDAGEN virtuvinio rankšluosčio. Ant stovo LÄMPLIG jos puikiai atvės prieš glaistymą. Na, ir smagiausia dalis – skaidriame dubenėlyje VARDAGEN paruoškite glajų: iki tirštos masės suplakite cukraus pudrą, pieną ir vanilę. Tepkite, mirkykite, improvizuokite arba rinkitės cinamoną. Saldžios šventės – pavykusios šventės!

Norėdami komentuoti, prisiregistruokitePrisijungti
Uždaryti
Uždaryti