Buvęs Kitas
Vasariškos salotos su daržovių kukuliais

Vasariškos salotos su daržovių kukuliais

Vartotojas: IKEA
Paskelbta: 2016-06-08 | 15:19
Jei esame tai, ką valgome, tai vasarą dažniausiai virstame salotomis. Kai taip norisi šviežumo ir lengvumo, o skanauti galime tai, kas auga čia pat. Tad iš lysvės – tiesiai į lėkštę, iš rūpesčių – į vėjavaikę vasarą!

Reikės:


 


40 vnt. (640 g.) daržovių kukulių GRÖNSAKSBULLAR


4 šviežių burokėlių


12 šparagų


3 šaukštelių alyvuogių aliejaus


2 avokadų


Smulkintos česnako skiltelės


1 citrinos sulčių


4 morkų


12 ridikėlių


100 g. žirnių anksčių, perpjautų išilgai


70 g. salotų (tai gali būti burokėlių lapai, špinatai, mažosios romaninės salotos)


Ketvirtadalio stiklinės smulkintų mėtų lapelių


Druskos ir juodųjų pipirų


 


Pirmiausia virkite 2 burokėlius, kol taps minkšti. Atvėsinkite, nulupkite ir plonai supjaustykite. Tuomet įkaitinkite keptuvę, įtrinkite šparagus alyvuogių aliejumi ir kepkite tol, kol jie taps malonios spalvos. Sudėkite į lėkštę ir pagardinkite druska. Kitas žingsnis – trintuvėje sutrinkite avokadus, sumaišykite su smulkinta česnako skiltele, citrinos sultimis ir druska bei sudėkite į indą. Tada nulupkite likusius burokėlius, morkas, nuplaukite ridikėlius, viską plonai supjaustykite. Sumaišykite su virtais burokėliais, šparagais, žirnių ankštimis, salotomis, mėtų lapeliais, alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis bei sudėkite į lėkštę. Salotų gaminimo pabaiga – daržovių kukulių iškepimas taip, kaip nurodyta ant pakelio. Tuomet juos reikia paplėšyti ir uždėti ant patiekalo kartu su avokadų padažu.


 


Skanaus!

Įtraukti į savo kolekciją

Daržovių kukuliai GRÖNSAKSBULLAR – puikus salotų pagardas!

Uždaryti
Uždaryti